Birçok derde deva çörek otu pektus hastalarında var olan zayıflık için çözüm olabilir mi? Çörek Otunun Sayısız Faydaları

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından da övülen çörek otunun faydalarını sayılamayacak kadar çoktur desek yalan söylemiş olmayız. Çağlar öncesinde El-Buruni ve İbn-i Sina gibi âlimlerin de çörek otu ile ilgili eserleri mevcuttur. Buna rağmen günümüzde çörek otunun faydaları herkes tarafından bilinmiyor. İşte bu yazıyı dikkatli bir şekilde okuduğunuzda çörek otunun mucize denilebilecek faydalarını öğrenmiş olacaksınız.

 İçerdiği etken maddeler incelendiğinde bu mucize tohum yani çörek otu, yaklaşık % 22 oranında protein, %37 oranında karbonhidrat ve % 35 oranında yağ içermektedir. Omega 3 ve Omega 6’nın yanı sıra kalsiyum, demir, çinko, fosfor, potasyum gibi mineralleri de içerir. Ayrıca çörek otunda belirli oranlarda A, B ve C vitamini de bulunmaktadır.

Gerek içerdiği protein, karbonhidrat ve yağ açısından olsun gerekse mineraller ve vitaminler açısından olsun çörek otunun insan sağlığını olumlu yönde etkileyeceği yönünde çok sayıda araştırma yapılmıştır. Zaten Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in, “Çörek otu ölümden başka her hastalığa şifadır.” şeklinde bir hadisi vardır, hadis kitaplarından bakılabilir. O halde çörek otunu bazı hastalıkların tedavisinde etkili bir şekilde kullanabiliriz. Ancak çörek otunun yapılan bilimsel araştırmalar ile nasıl kullanılması gerektiği, hangi oranlarda kullanıldığında daha etkili olabileceği ya da hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği belirlenmeye çalışılmalıdır. Her ne kadar çörek otu ile ilgili araştırmalar yapılmasa da bunların yaygınlaştırılması ve daha çok insanlar üzerinde de deneyler yapılmalıdır. Çünkü yapılan araştırmaların bazıları fareler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bu  kadar bilgiden sonra çörek otunun faydaları nelerdir onlardan bahsedelim.”

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

 

 

Yorum bırakın